You are here

Voyage d’étude en Irlande / Studiereis naar Ierland

STUDIEREIS NAAR IERLAND
Organization: 
Location: 
Belgium
BE
Dates: 
24/04/2020 - 00:00 to 28/04/2020 - 00:00

DEZE REIS IS REEDS VOLZET !   Er wordt een wachtlijst aangelegd.    

 


  Beste vrienden,

De studiereis van dit jaar zal naar Ierland gaan. Een groen eiland dat niet onbekend is bij veel tuin- en plantenliefhebbers. We gaan eind april voor een reis van vijf dagen. We zijn er op het hoogtepunt van de lente. We zullen zeker genieten van veel bloeiende rododendrons, maar, afhankelijk van het weer, pikken we mogelijk nog wat magnoliabloei mee. Door de warme golfstroom geniet zuidwest Ierland van een relatief mild klimaat, we zullen er naast vele bekende soorten dus ook heel wat minder evidente soorten tegenkomen.

Denk daarbij aan niet zo winterharde soorten uit het zuidelijke halfrond.

Er staat dan ook een mooie afwisseling van publieke parken en private tuinen op het programma. Bij elk bezoek zullen we een plaatselijke, Engelstalige gids hebben. Ieder van hen kent zijn eigen site immers het beste. We hebben enkele bekende collecties van houtige gewassen opgenomen in het programma zoals Mount Congreve Gardens en Blarney Castle Gardens maar ook een relatief jonge privéverzameling met veel houtige gewassen zoals Huntingbrook van Jimi Blake. . Er zijn redelijk wat afstanden te overbruggen, maar vanuit de bus kun je ondertussen genieten van prachtige landschappen.

Om van elke plek voldoende te kunnen genieten zijn er elke dag maar twee  bezoeken voorzien, met uitzondering de eerste en de vierde dag. Om dezelfde reden is er gekozen voor twee verschillende hotels, in elk blijven we twee nachten.

We hebben een groepsvlucht met Aer Lingus van Zaventem naar Dublin.

We vertrekken vrijdag 24 april om 10.20 uur in Zaventem en komen om 11.05 uur in Dublin aan. De terugvlucht is dinsdag 28 april om 18.20 uur in Dublin en komt om 21.10 uur in Zaventem toe.

De richtprijs is € 975 à € 1.100 per persoon, met € 120 toeslag voor wie een éénpersoonskamer wil. In dit bedrag zit de vliegreis, transport ter plaatse, hotels, ontbijt en avondmaal, 2 lunches, inkom en gidsen in de tuinen. Niet inbegrepen zijn 2 vrije lunches, drank bij maaltijden en een reis/annulatie- verzekering.

We voorzien 30 plaatsen voor deze reis. Wie mee wil, stuurt een e-mail naar abraham.rammeloo@arboretumkalmthout.be om zich aan te melden, inschrijving gebeurt daarna rechtstreeks bij het reisbureau. 

REISPROGRAMMA : Studiereis 2020 naar Ierland, 24 t/m 28 april 2020

Dag 1: Vlucht Aer Lingus (Brussel naar Dublin), bezoek Fota Arboretum & Gardens

Dag 2: Bezoek Inacullin Garden (Garnish Island) en Derreen Gardens

Dag 3: Bezoek Blarney Castle Gardens en Mount Congreve Gardens

Dag 4: Bezoek National Botanic Gardens Kilmacuragh, Mount Usher en Powerscourt

Dag 5: Bezoek tuin June Blake en Huntingbrook, vlucht Aer Lingus (Dublin naar Brussel) 

Eventuele programmawijzigingen zijn nog mogelijk.

Verblijf: 2 nachten in Blarney Woollen Mill Hotel en 2 nachten in Summerhill House Hotel 

Nuttige websites  :   https://fotahouse.com/   **   http://www.garnishisland.com/   **     https://www.derreengarden.com/  **     https://www.blarneycastle.ie/  **   http://botanicgardens.ie/kilmacurragh/   **  https://mountcongreve.com/  **  http://www.mountushergardens.ie/  **  https://powerscourt.com/gardens  **    http://www.juneblake.ie/cms/  **    http://www.huntingbrook.com/ 

http://www.blarneywoollenmillshotel.com/en/  **    https://www.summerhillhousehotel.com/   

 

Event Type: 
BDB Event